Аугусто Кури е бразилски психиатър, учен, писател и основател на Академията

...
Аугусто Кури е бразилски психиатър, учен, писател и основател на Академията
Коментари Харесай

Да бъдеш щастлив означава всяка сутрин да благодариш на Бога за чудото на живота ~ Аугусто КУРИ

Аугусто Кури е бразилски психиатър, академик, публицист и създател на Академията на Интелекта – институт, който предлага на практика занимания за психолози, педагози и експерти в региона на човешките запаси. Той е прочут на българските читатели с книгата „ Ти си незаместим “ (ИК „ Кибеа “). Автор е и на „ Многостранен разсъдък “, „ Как да упражняваш страстите си, с цел да бъдеш благополучен “ и на книгите от сбирката „ Анализ на интелекта на Христос “. „ Десет закона на щастието “ на Аугусто Кури дава скъп житейски урок на всички, които желаят да намерят вяра в болката, мощ в страха и обич в разделите. Защото да бъдеш благополучен, не значи да имаш съвършен живот. Споделяме неговата мъдрост с вас.

Да бъдеш щастлив означава да признаеш, че си коства да живееш, макар всички провокации, неразбирателства и спешни интервали. Да бъдеш благополучен не е случайност на ориста, а завладяване на този, който може да пътешества надълбоко в душата си.

Да бъдеш щастлив означава да не бъдеш жертва на проблемите си, а да се превърнеш в създател на житейската си история. Да пребродиш пустините отвън теб, само че да си кадърен да откриеш оазиса, прикрит в душата ти. Всяка заран да благодариш на Бога за чудото на живота.

Да бъдеш щастлив означава да не се страхуваш от личните си чувства. Да можеш да приказваш сам със себе си. Да имаш храброст, с цел да чуеш „ Не “. Да имаш сили да понесеш рецензията, даже тя да е несправедлива. Да целуваш децата си, да се радваш на родителите си и да изживяваш приятни моменти с приятелите си, даже когато те нараняват.

Да бъдеш щастлив означава да покажеш радостното, свободно и доброволно дете, което живее във всеки от нас. Да си задоволително зрял, с цел да кажеш: „ Сгреших “.

Да притежаваш дързостта, с цел да кажеш: „ Прости ми “. Да имаш чувствителността да изразиш: „ Имам потребност от теб “.

Да можеш да кажеш: „ Обичам те “.

Пожелавам животът да ти даде многочислени благоприятни условия да бъдеш благополучен Бъди влюбен в насладата през твоята пролет. Бъди другар на мъдростта в твоята зима. И когато сбъркаш пътя, започни всичко изначало.

Така все по-силно ще обичаш живота.

И ще откриеш, че...

Да бъдеш благополучен не значи да имаш съвършен живот. Трябва да използваш сълзите, с цел да поливаш толерантността. Да използваш загубите, с цел да изгладиш търпението. Да използваш неуспехите, с цел да изваеш спокойствието.

Да използваш болката, с цел да полираш удоволствието.

Да използваш трудностите, с цел да отвориш прозорците на интелекта.

Никога не се отхвърляй от себе си.

Никога не се отхвърляй от хората, които обичаш.

Никога не се отхвърляй да бъдеш благополучен, тъй като животът е театър, който не може да бъде пропуснат.

От „ Десет закона на щастието ”, Аугусто Кури, Издателска къща „ Кибеа ", 2006

Снимки: augustocury.com.br, blogdobrunomuniz.com.br

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР